Historie

In 1854 startte de heer J.S. Polak in het centrum van Steenwijk een regionaal opererende groothandel en productie van specerijen, noten en zuidvruchten. De ambachtelijke bakker was de doelgroep. Drie generaties Polak hebben het bedrijf 117 jaar lang geleid. In 1973 verhuisde het bedrijf naar een industriegebied aan de rand van Steenwijk en opende daar een moderne maalderij. De heer J.J. Draaisma volgde de 3e generatie Polak op als directeur/eigenaar. Vanaf dat moment werd afscheid genomen van de activiteiten als groothandel en legde het bedrijf zich toe op het malen en mengen van koek- en speculaaskruiden en kaneel. In 1979 kreeg ons bedrijf het predikaat “Koninklijk” toegekend door Hare Majesteit Koningin Juliana. De naam veranderde in J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V.

In 1993 heeft Jac Sars het bedrijf overgenomen. Mede dankzij het continue investeren in de meest moderne productietechnieken heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een sterke groei meegemaakt. Deze groei werd grotendeels gerealiseerd door meer volume bij bestaande klanten en het aanboren van nieuwe afzetmarkten in andere Europese landen. In Nederland is J.S. Polak al jarenlang marktleider in de bakkerijsector.

Door het gestaag groeien van ons bedrijf en de steeds hogere eisen op het gebied van productie en voedingsmiddelen, is besloten de productie aan te passen. In 2007 is op de bestaande locatie een nieuwe maalderij in bedrijf genomen. Deze uitbreiding stelt ons in staat de komende jaren aan de vraag vanuit de markt te voldoen.